25 Haziran 2008 Çarşamba

Euro 2008, Turkiye ve Yorumlar

Maclarin basindan beri yeteneksiz ve teknik bilmeyen Turk takimi son dakikalarda sansi ve kurnazligi sayesinde yari finale kadar gelmeyi basardi, diyor futbolun atasi Ingilizler.

Isvicre maci sonrasi “vay be, superdi, inanilmazdi” olan ilk anlik yorumlari, birkac saat icinde aslinda hak etmediler, cok kotu bir futbol vardi sahada, sans Turkler’den yanaydi gibi sozlere sahne olmustu. Bunlari duyunca elbette uzulduk biz. Hem Ingiltere’de yasayip hem de ceyrek finalde onlari 2-3 ve 2-0 yenen Hirvatistan ile karsilasaktik. Yorumlar belliydi zaten, Hirvatistan favoriydi sampiyonada ve kolay mi koskoca Ingilizler onlara yenilmisti, Hirvatlar kupayi alma yolunda Turkiye’yi iyi bir farkla yenmeliydi simdi. Isyerindeki Ingilizler, zor bir mac olacak ama belli mi olur belki son dakika yapariz birseyler yorumlarima karsi unutun bu hayalleri Hirvatistan’a karsi hic sansiniz yok deyip kestirip attilar hep. Gruptan cikmak bizim icin basariydi ve favori Hirvatistan’a yenilsek de olurdu, ama onlarin bu tavirlari beni cildirtmisti. Sadece bizi kucumsemelerinden utansinlar diye cok istedim yenelim Hirvatistan’i.

Ve yendik de. Yine son saniyelerde gelen muthis bir golle. Yine inanilmaz dediler, yine Turkler sansli, yine ortada teknik ve izlenecek birsey yok dediler, Hirvatistan cok iyi oynadi dediler, futbolcularini ovduler, bizimkilerle dalga gectiler, onlarin golunden sonra maca bitti gozuyle bakip Almanya Hirvatistan macindan ve Hirvatistan’in Almanya’yi rahatlikla gececeginden bahsettiler; ama mac sonunda dedikleri bir sey daha var ki, o da unutulmasi gereken gereksiz bir maci unutulmaz yapti Turkler!

Hollanda ve Italya da elendikten sonra, Ispanya da olmasa sampiyonada seyredilecek birsey kalmadigini yazdilar. Bizde zaten teknik yok, kabiliyet de yok, bu sefer cezali ve sakatlar yuzunden futbolcu da yok; Almanya gozu kapali alir bu maci Ingilizler’in gozunde. Yine de beni sevindiren boyle kesin hukumlere varip sonra da cekinip yine de belli olmaz diye yarim agizla da olsa emin olamamalari nihayet. Hadi Turkiye! Bu aksam da sustur kendini begenmisleri, bizi kucumseyenleri…

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Türkiye Almanya'ya karşı yenilse de ezilmedi ve üstünlüğünü gösterdi. Bunu tüm dünya kabul etti artık. Şampiyonanın sürpriz takımı Türkiye. Bunlar da Almanya maçından sonraki yorumları;

-Terim, one of the most memorable characters at Euro 2008, later announced he would probably be stepping down as Turkey boss. I for one am hoping he's England-bound.

-I've officially run out of things to say about Euro 2008. Will we see a better international tournament in our lifetimes? I hope so, but I'm not sure how you improve on this. And to think tonight's game looked like it might be the inferior semi-final. What on earth has Russia v Spain got in store? You can join the magnificent Stevo for that tomorrow. I'll be lying in a darkened room.

-Turkish journalist next to me has just said "I am going to die". This is seconds after he stopped saying Jesus over and over again, perhaps doffing his cap to the Christian to his right. "

-We were the lucky team - we have to admit that Turkey played a great match and we had some problems. I think this match was the hardest part of this tournament for us.

-What a game last night, I was almost (I said almost) as upset for Turkey last night as I would have been if England had been knocked out. So firstly might I take my hat off to the Turks and applaud them as they truly must be the team of the tournament.